Doelen bereiken communicatie burn-out
 • NLP en persoonlijke ontwikkeling
  IM-Pact NLP
 • Nieuw Licht Punt voor en van jou
  Kom eens langs
 • Nieuw Levens Plezier
  IM-Pact Coach

phoneIM Pact Whatsapp telefoonnummer 06-51370269 facebook button

A+ R A-

Jouw doelen bereiken en communiceren

 

Zeker nu Corona om ons heen grijpt moeten we snel schakelen en op een totaal andere wijze ons leven inrichten. Hoe kan het zijn dat de ene persoon daar eenvoudig mee om gaat en anderen in een burn-out terecht komt? 

Het heeft alles te maken met het bereiken van (jouw) doelen. 

Wiens doel wil ik bereiken, mijn doelen bereiken of dat de doelen van anderen bereiken ?

Intrinsiek worden we vanaf de geboorte gepushed om doelen van anderen te bereiken. Daar zijn we erg goed is. Dat is ook logisch: om te overleven is het handig om te doen wat je ouders verlangen, de school verlangt en de cultuur verlangt. Wanneer je 1 + 1 is drie blijft volhouden, of je thuisregels niet wilt accepteren, dan heb je een probleem.
Niet dat dergelijke opgelegde doelen perse bedoeld zijn om het jou naar de zin te maken. Of jouw persoonlijke levensvreugde te verhogen.

Wat wil ik?

Wat wil jij precies? Dat klinkt als: verzin iets en het is oke om te doen. Dat klopt. NLP echter leert je jouw belangrijke waarden te vinden. Met andere woorden: het gaat niet om materie of gedrag maar om wat anders. Het gevoel wat je nastreeft (dat bedoelen we met doelen bereiken) is zo belangrijk dat je letterlijk in een burn-out of depressie terecht komt wanneer je dat niet kan doen.
Doelen bereiken wordt eenvoudig en keuzes daarin worden een stuk duidelijker. Uiteraard is een ecologiecheck inbegrepen samen met realistische flexibiliteit. Uit elke opleiding die we de afgelopen 12 jaar hebben gegeven constateren we voor onszelf en bij anderen dat de doelstellingen van de opleiding en in het persoonlijk leven altijd worden bereikt.   

Wie ben ik precies? 

 De kern vraag wil je je doelen bereiken. Wie ben je precies. Tijd om de ingewikkeldheid van je leven en ervaringen te ont-wikkelen en zo terecht te komen in je hart. Daar is het antwoord wie je precies bent. Op voorhand: wie je bent, dat weet alleen jij en is absoluut uniek. Er bestaat geen 2de jou en dus kan het niet anders dan dat je uniek bent. 

 

Wat moet ik hoe communiceren?

Communceren is de kern van ons bestaan. Zonder communicatie kan je niet vaststellen of je leeft. Immers, pas wanneer je een reactie terug krijgt weet je dat er in iedergeval iemand is die je gehoord geeft. Hoe beperkt ook. NLP heeft alle communicatie tools en technieken verzameld. De beste en meest efficiente methoden en technieken worden we niet per se geleerd. NLP geeft meer mogelijkheiden om te communiceren en veel inzichten hoe het ook anders kan. Je staat daardoor snel in verbinding met de mensen die ook bij je horen. Met wie je een echte band kan opbouwen door te weten wie je bent, wat je wil en welk doel te wil bereiken.

 

Is dat "doelen bereiken" moeilijk ? 

Om een doel te kunnen bereiken zijn een aantal vragen noodzakelijk die gewoonlijk niet worden gesteld.


Ga maar voor jezelf na:

 • 1. Ligt het doel in de lijn met wat je in je hart wil bereiken ?

 • 2. Is het verantwoord om te doen...of niet te doen....voor jezelf en de omgeving ?

 • 3. Is hetgeen je wilt bereiken binnen je bereik ?

 • 4. Welk voordeel heeft het niet bereiken van het doel nu voor jezelf ?

 • 5. Wat kan je straks doen wat je nu niet kan doen ?

en zo gaat de lijst nog even door.

Door deze manier wordt het doelen bereiken een realiteit en vooral iets om heerlijk mee aan de slag te zijn:
Voel voor je zelf eens in wanneer je bijvoorbeeld een doel nastreeft wat niets met jouw hart te maken heeft OF je streeft een doel na wat je hart warm doet worden van geluk. Welk doel denk jij zal het snelst, eenvoudigst en efficiënt worden behaald?

Youtube SMART Outcome Model by IM-Pact

Communicatie is een kunst die iedereen kan verbeteren

Zo'n 25 jaar geleden beet de hoofdredacteur van PZC mij tijdens het directieoverleg toe "JIJ kunt niet communiceren" Een slag in mijn gezicht want ik was al jaren bezig dat verwijt te tackelen. De uitspraak was wel de druppel in de spreekwoordelijke emmer. Vanaf dat moment heb ik mij geworpen op het fenomeen communiceren. Communicatie i staat centraal voor het overbrengen van een boodschap dus goede communicatie helpt vooruit. Daaruit volgde opleidingen NLP en leerde ik een belangrijk inzicht: communicatie doet iedereen maar niet iedereen is bewust van de eigen communicatie. Ikzelf op dat ogenblik niet, anderen ook niet. Door de NLP opleidingen volgde een catharsis in woord en gedachten. Zo kon ik zelf mijn doelen bereiken en anderen (teams, collega's, andere leidinggevenden) begeleiden in hun doelen.   

 

Burn-out

Je weet misschien wel....een burn-out. Je wil het niet maar je hebt het wel. Een stevige burn-out is een joy for ever. 
Een goede burn-out leert je dat het leven gaat over jezelf. Niet de doelen van anderen maar de doelen van jezelf. 
Om voor goed an je burn-out af te komen moet je jouw werk-ethos onderzoeken. Mijn werk-ethos stamt uit de jaren 70. Je zal werken totdat het zweet op je voorhoofd staat. Er is altijd meer werk te doen en je (ik) moet dat altijd eerst doen vooooooordat er leuke dingen gedaan kunnen/mogen worden. Burn-outs zijn dan ook gemeengoed in mijn ervaring. Je reden van werk veranderen is een goed doen om aan te werken. De inspanning wordt beloond door levensvervullende vreugdevolle inspiratie waarbij "werk" een keuze is.  

 

Lees meer over NLP             Vraag jouw gratis NLP informatiegesprek aan

 

 

IM-Pact Opleidingen
Adressen


 • Opleidingen Locatie
  Verwerijstraat 51a
  4331 TB Middelburg
   
 • IM-Pact Opleidingen VOF
  Postbus 127
  4330 AC Middelburg
   
 • Coaching en Counseling
  Verwerijstraat 51a 
  Middelburg
  of ON-Line

   
 • Administratie
  Normandielaan 95
  5627 HR Eindhoven

 

logo2xCRKBO Instelling

IM-Pact Opleidingen
Algemene Informatie


IM-Pact Opleidingen © 2009- heden

IM-Pact Opleidingen Whatsapp,
telefoon en email


Telefoonnummer 06 51 37 02 69


Stuur een E-mail

Website's

Coockies: onze websites maken gebruik van cookies met als doel de kwaliteit te verbeteren en aan te sluiten op de wensen van de lezer. Lees eventueel meer in onze disclaimer