Breed Bekeken

IM-Pact NLP Opleidingen en Coaching
IM-Pact NLP Opleidingen en coachingOpleidingenlocatie: Verwerijstraat 51a Middelburg
Professionele NLP Opleidingen en
NLP - EFT coachings

e-mail: info@impactopleidingen.nl
Whatsapp: 06-51370269

 

Top Panel
  • NLP en persoonlijke ontwikkeling
    IM-Pact NLP
  • Nieuw Licht Punt voor en van jou
    Kom eens langs
  • Nieuw Levens Plezier
    IM-Pact Coach

phoneIM Pact Whatsapp telefoonnummer 06-51370269 facebook button

A+ R A-

Cuba1Cuba2


Eens lang geleden in een land hier ver vandaan.

Dit is het begin van een sprookje of een echte metafoor. In dit geval is het niet zo lang geleden en op dezelfde plaats: 5 maanden terug en achter deze laptop aan dezelfde tafel. Het was nog 2019 en ik was op zoek naar een vakantie voor 2020. Een vakantie in het buitenland met de mogelijkheid om lokale bevolking te spreken en mooie ervaringen mee te maken. De keuze viel op Cuba. Een eiland met een historie. Door velen beschreven als een stap terug in de tijd. Daar waar mensen inventief zijn en muziek die ene speciale klank heeft. Muziek zoals van de Buena Vista Social Club. Tijdens de voorbereidingen kwam ik een bericht tegen van een vakantieganger. Hij gaf aan de je je kon aanmelden bij de website van Buitenlandse Zaken en de AmbassadeNL site om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Dat leek mij een goed plan. Dus aangemeld en in de eerste maanden was er incidenteel een bericht. Dat ging ook over China maar dat viel niet zo op tussen de andere sporadische berichten. We hadden goede moed om met een camper rond te trekken en zo bekende en minder bekende plaatsen te bezoeken. Informatie inwinnen, boeken en films opzoeken over Cuba en de cultuur. We besloten een deel van de tijd te reserveren om een soort van B&B overnachtingen te boeken en met een echte oude chevvy het land te verkennen. Je weet wel, met van die vleugels. Spaans beheers ik niet maar na Casa de Papel en meerdere spaans-talige series begrijp ik een paar woorden als tranquilo. De reservering van de vakantie kwam wat onder druk te staan door de steeds dreigender berichtgeving uit China maar…zoals het reisbureau ons verzekerde…”dat gedoe in China heeft geen enkele invloed op je reis, je kan rustig boeken want wat in China ontstaat, blijft in China”. Ik hoor de zelfvoldane zucht van de spreker nog in mn oor. Dat was nou net de druppel! Nog even uitstellen en kijken wat er gebeurt . De berichtgeving van BZ begint nu een heel andere waarde te krijgen: wat gebeurt er wereldwijd ?

Vanochtend net onder de ochtend werd ik vaag bewust van een gerammel op het nachtkastje. Normaliter ligt mijn gsm in de woonkamer aan de lader maar de laatste tijd reist deze connectie met de wereld voortdurend met mij mee. De familie telt meerdere bejaarden van boven de 83 en ook zijn er familieleden met de laatste vluchten uit het buitenland op pad terug naar Nederland. Het aanhoudende gezoem van sms berichten bleef maar klinken …
Zodoende opende ik het eerste scherm wat begon met een bericht van de Nederlandse Ambassade met de aanhef “Landgenoten, ..”
De slaap was wel uit direct uit mijn ogen verdwenen.
En het gezoem van binnenkomende berichten ging ook maar door (een ander geluid). Dat gezoem kwam uit de mailbox: Berichten van het BZ aan Nederlanders met het dringende verzoek om de terugweg te aanvaarden. Ongelooflijk! 137 berichten en het blijft maar doorgaan.
Inmiddels lees ik niet elk bericht meer maar in de eerste regel staat telkens op welk land de berichtgeving betrekking heeft. Mijn aardrijkskundige kennis is best goed maar ik lees nu toch namen van landen waar ik nog nooit van had gehoord. En dan kan ik het toch niet nalaten om google te raadplegen. Waar ligt het land en wat maakt dat land zo bijzonder. Wikepedia is ook een goed hulpmiddel en vaak zijn er filmpjes te vinden die het dagelijkse leven weergeven.
De vakantie naar Cuba is nooit gereserveerd en ik verwacht dat het nog een poos zal duren voordat we weer “genormaliseerd” zijn. Maar de vakantiebestemmingen zijn wel heel erg uitgebreid. Wat hebben we een mooie planeet en wat hebben we veel mogelijkheden!


Blijf veilig, zorg voor elkaar en anderen

Wil jij met
IM-Pact Opleidingen
kennismaken?

 

Wat houdt je tegen? Het zal je verbazen hoezeer je je thuis voelt komen

IM-Pact Opleidingen Adressen

Opleidingen Locatie
Verwerijstraat 51a
4331 TB Middelburg

Coaching en counseling
Bedrijven: Op locatie
Particulieren:
Verwerijstraat 51a
4331 TB Middelburg
OF on-line 

Vestigings adres
Postbus 127
4330 AC Middelburg

Administratie en Postadres
Normandielaan 95
5627 HR Eindhoven

NVNLP LogoImpact OpleidingenErkende CRKBO Instelling

IM-Pact Opleidingen Algemene Informatie

IM-Pact Opleidingen © sinds 2009 

IM-Pact Opleidingen telefoon en email

Telefoon: 06-51370269

Stuur een E-mail

Website's

Coockies: onze websites maken gebruik van cookies met als doel de kwaliteit te verbeteren en aan te sluiten op de wensen van de lezer. Lees eventueel meer in onze disclaimer