IM-Pact NLP Opleidingen en Coaching
ImpactOpleidingenOpleidingenlocatie: Verwerijstraat 51a Middelburg
Professionele NLP Opleidingen en
NLP - EFT coachings

e-mail: info@impactopleidingen.nl
Whatsapp: 06-51370269

 

Top Panel
 • NLP en persoonlijke ontwikkeling
  IM-Pact NLP
 • Nieuw Licht Punt voor en van jou
  Kom eens langs
 • Nieuw Levens Plezier
  IM-Pact Coach

phoneIM Pact Whatsapp 06-51370269 // 0118624418

A+ R A-

NLP en gevoel.

hart hoofd lichaam

Een veel gehoord verwijt aan het adres van NLP is dat NLP zo theoretisch is en vooral in het hoofd afspeelt. Een dergelijke uitspraak kan juist zijn wanneer je NLP leert uit een boek of de opleiding gericht is op feitenkennis in plaats van geleid wordt door en naar je hart.

De NLP opleidingen bij ons hebben een duidelijke focus op het gevoel.


Dat begint met gevoel onderscheidend te maken:

 • 1. Gevoel op de huid als luchtdruk, warmte, koude, vochtigheid etc.
 • 2. Gevoel ten gevolge van een herinnering ofwel emotie. Natuurlijk voel je dat in je lichaam en soms zelfs op je huid (kippenvel).
 • 3. Gevoel in je hart.

 

Om dat je kunnen onderscheiden heb je inderdaad je hoofd nodig. Je hoofd heeft voldoende en goede voeding nodig om de juiste interpretatie te realiseren. Uiteindelijk gaat het er ook om wat je ermee doet. Welke beweging / actie je gaat inzetten.
Daarvoor is de samenwerking tussen hart, hoofd en lichaam nodig. Een ware uitdaging want wat er precies in jouw hart leeft is uniek en alleen aan jou voorbehouden. En tevens zo belangrijk dat die gevoelens je de hele dag (en nacht) bezig houden. Zo bezig dat je je hele leven inricht om dat ene speciale gevoel in je hart waar te maken.


Wat NLP daar dan bij doet?


NLP heeft een meervoudige werking: zowel naar binnen als naar buiten vise versa

Naar binnen:
wat vindt jij dat er waar is? Wat zet jou in beweging? Hoe wil jij je voelen? Deze eenvoudige vragen hebben complexe strategiën en overwegingen tot gevolg en zet je op een pad naar innerlijke waarheid en ervaringen. Daarbij kom je veel struikelblokken tegen en NLP helpt je daarbij nieuwe levens paden te ontdekken.

Van Buiten naar Binnen:
wat heb je aangenomen over jezelf en wat ben je van jezelf gaan vinden? Wat is voor jou belangrijk geworden in de loop der jaren? Je kan met NLP de uiteenlopende oude patronen terugvinden en veranderen.

Dat is om 3 redenen van belang:

 • a. Je bent inmiddels volwassen en dat wil zeggen dat je je jeugd als een waardevolle herinnering mag behouden maar niet meer door mag laten leiden
 • b. De ontwikkelingen gaan zo snel dat je nieuwe manieren van handelen nodig hebt. Slechts 20 jaar geleden bestond er geen internet en pas sinds dit jaar heeft de mediamarkt meet dan 1 black Friday van 3 dagen per jaar.
 • c. De binnenstormend geweld van de nieuwe jeugd en overvloedig materialisme vereist je inzichtelijkheid op het verschil tussen noodzakelijk, gebruikelijk en misleiding voor persoonlijk gewin.


Van Binnen naar Buiten:
Wat doe je precies om jou hartwaarden echt duidelijk te maken en gelukkig te zijn. (op ecologische wijze: goed voor jezelf en goed voor anderen)
IM-Pact Opleidingen geeft je alle NLP met als doel persoonlijke ontwikkeling: Jezelf kunnen en willen zijn zoals je zelf hebt gevonden. Zonder compromis en zonder invloed van waan-ideen die je jezelf hebt wijs gemaakt.

 

NLP en gevoel

Zo, nu het hoofd van voeding is voorzien kan de aandacht gegeven worden aan het gevoel. Niet de emotie maar de hartwensen. Hoe kom je daar achter? De eerste stap heb je al genomen: een verschil maken in gevoel. Nu gaat het om zgn criteria. Waarden die je in je hart voelt en er zijn…of niet. Het aantal criteria is overweldigend en ook minimaal besproken. Dat kan je eenvoudig testen door een lijst te maken van woorden die op -heid eindigen.

Hoeveel woorden ken jij? Verras jezelf door even een lijstje te maken. Wanneer je in de buurt van 3307 woorden komt …heb je vermoedelijk je hoofd gebruikt: gewoon de nederlandse woorden eindigend op -heid opgesomd. Het gaat om de gevoels die je daadwerkelijk in je hart kan voelen. Zoals openheid, eerlijkheid, standvastigheid, vrijheid, duidelijkheid, zwartheid, vrolijkheid….


Valt wat tegen he? Dat komt omdat we eigenlijk zelden over deze waarden spreken: we weten gewoonweg niet onder woorden te brengen wat het gevoel is wat we voelen, laat staan wat we ermee moeten. Tijd voor veranderingen! NLP gaat juist over deze gevoelens De gevoelens die leiding geven vanuit je hart en je hele leven sturen.

Je bent altijd op het goede moment om veranderingen in te gaan. DUS laat je niet tegenhouden door futiele gedachten en zelf-misleidende al te goede redenen en start vandaag met NLP en Bewustwording.


Wat is jouw keuze?


Wil jij met IM-Pact Opleidingen kennismaken ?

 

Wat houdt je tegen? Het zal je verbazen hoezeer je je thuis voelt komen

Kom ook naar de gratis informatieavond

 

Een bekende NLP uitspraak is: wanneer je blijft doen wat je altijd gedaan hebt, krijg je wat je altijd gehad hebt. (aanvulling van Albert Einstein: “en als je denkt dat er toch wat anders uit zal komen, dan is dat een teken van gekte”. Zijn visie was eerder: wanneer ik dit probleem heb door mijn manier van denken, dan is het tijd om iemand anders te spreken want deze persoon denkt anders en zal een dit probleem niet ervaren)

IM-Pact Opleidingen Adressen

Opleidingen Locatie
Verwerijstraat 51a
4331 TB Middelburg

Coach en Vestigings adres
Bergeendstraat 6
4332 DC Middelburg

Administratie en Postadres
Normandielaan 95
5627 HR Eindhoven

Impact Opleidingen

IM-Pact Opleidingen Algemene Informatie

IM-Pact Opleidingen © IM Pact 10 jaar

IM-Pact Opleidingen telefoon en email

Telefoon: 0118-624418 en 06-51370269

Stuur een E-mail

Website's

Coockies: onze websites maken gebruik van cookies met als doel de kwaliteit te verbeteren en aan te sluiten op de wensen van de lezer. Lees eventueel meer in onze disclaimer