NLP FAQ
 • NLP en persoonlijke ontwikkeling
  IM-Pact NLP
 • Nieuw Licht Punt voor en van jou
  Kom eens langs
 • Nieuw Levens Plezier
  IM-Pact Coach

phoneIM Pact Whatsapp telefoonnummer 06-51370269 facebook button

A+ R A-

Veel gestelde vragen over NLP en de opleidingen

Alle informatie is verzameld naar aanleiding van vragen die we hebben mogen ontvangen. Mocht jouw vraag hier niet tussen staan, neem dan gerust contact op!
Door de oorzaak van je gebrek aan zelfvertrouwen te vinden kan je zelfvertrouwen herstellen. De interventies van NLP zijn daar heel geschikt voor. Je krijgt een duurzaam resultaat want NLP werkt zowel op je denken als op je voelen.
Ja. Je kan dat met een coaching bereiken (tot 12 sessies nodig, na de 7 de sessie ben je weer aan het kijken hoe je kan reïntegreren). Wil je zelf controle? Dat is het verstandig om de Practitioner en Master opleiding te volgen. Burn-outs behoren dan definitief tot het verleden.
NLP is ontstaan door mensen te bestuderen. Experts in communicatie, conflict hantering, doelen bereiken, interventies, coaching.. Je leert door de opleidingen te volgen HOE experts succesvol zijn. DUS….NLP is een systeem, de mens degene die het systeem toepast. NLP werkt want daar ben je zelf het bewijs van.
Nee, NLP is niet moeilijk. NLP is de vorm die wij gebruiken om te communiceren, te denken, hoe onze gevoelens werken. Dat is te leren door met behulp van NLP denkwijzen jezelf en anderen te bestuderen.
Bijna iedereen kan bij IM-Pact NLP volgen. We verwachten een open leerhouding, betrokkenheid bij het leergang, proactiviteit en de wens om te veranderen.
Een NLP opleiding bij IM-Pact kost 2850.— Voor deze opleidingen zijn wij BTW vrijgesteld. De opleidingen duren elk 18 dagen, overdag van 10:00 tot 17:00
IM-Pact Opleidingen geeft de NLP opleidingen een specifiek doel: De NLP Practitioner richt zich op de vraag: Wat wil ik precies. NLP Master: Wie ben ik precies. NLP Post Master: persoonlijk leiderschap. Met NLP krijg je antwoord op deze vragen Door deze bewustwording en persoonlijke ontwikkeling ben je in staat om je eigen toekomst vorm te geven door bewust je hart te volgen.
NLP toepassen in je werk levert een betere communicatie, doelgerichter werken en helpt je grenzen beter aan te geven.
Een ideale groepsgrootte voor een 18 daagse NLP opleiding ligt tussen 6 en 12 personen. De interactie die er is, de verschillende type mensen in je groep en de specifieke groepsdynamieken die ontstaan maken de opleidingen extra interessant. En dat is precies waar we NLP voor gebruiken.
De NLP opleidingen worden altijd gegeven door 2 vaste gecertificeerde NLP Opleiders: de oprichters van dit instituut: Mark de Bokx en Ingrid Sanders.
Het percentage mannen / vrouwen wisselt per training maar ligt gemiddeld zo rond 35% mannen en 65% vrouwen. De leeftijd varieert tussen de 20 jaar en 68 jaar. De grootste groep deelnemers is tussen de 32 en 55 jaar.
De beroepsgroepen varieren. Sommige deelnemrs zijn ZZP-er of ondernemer, anderen werken in de zorg. We ontvangen managers en directeuren, mensen uit het onderwijs, logistiek, sporters, artistieke nederlanders, piloten, ambtenaren, mensen die 'tussen 2 banen in zitten', etc.
Wat je doet in het dagelijks leven is niet zo zeer van belang, het is meer waarin je geïnteresseerd bent. Het gaat over communicatie, mensen en persoonlijke ontwikkeling. .
De studiebelasting bij de NLP Practitioner training en NLP Master Practitioner training is nihil maar door de manier van opleiden kan je NLP vanaf de eerste opleidingsdag gebruiken. Je leert NLP in de trainingsdagen en je kunt tussen de blokken door er direct mee experimenteren. NLP gaat over jou en over mensen en die tref je overal aan. Je gaat nieuwe zaken zien en horen, zaken waar je je eerder niet bewust van was. In elke situatie (zakelijk of privé) kan je het geleerde inzetten.
Nee, dat hoeft niet. Bij alle trainingen krijg je bij de start een uitgebreide en complete trainingsmanual. Met dit duidelijke lesmateriaal ben je perfect in staat de training te volgen.
Fiscaal voordeel bij een NLP opleiding.
Kosten die je maakt voor een cursus, opleiding of training om beter te kunnen functioneren in je huidige positie of om een betere positie op de arbeidsmarkt te kunnen innemen, worden in de meeste gevallen door de fiscus aangemerkt als studiekosten. Daarom zijn de kosten van een NLP opleidingen fiscaal aftrekbaar van de Inkomstenbelasting.
De belastingdienst kan je alles vertellen over Studiekostenaftrek.
2019 rekenvoorbeeld.
De drempel (vrijgestelde som) die de belastingdienst jaarlijks vaststelt is 250 euro. Het bedrag dat je vergoedt krijgt is afhankelijk van het belasting tarief waaronder je jaarinkomen valt. Deze tarieven staan op de website van de Belastingdienst.
Voor 2019 : schrijf 1 (36,65%), schijf 2 en 3 (38,1%) en schijf 4 (51,75%).
Voorbeeld berekening NLP Practitioner en Master.
Prijs NLP training 2850
Drempel (vrijgestelde som) 250 -
Aftrekbaar bedrag 2440
Fiscaal voordeel
 • * Schijf 1 (36,65%) 894
 • * Schijf 2 en 3 (38,1%) 930
 • * Schijf 4 (51,75%) 1263

Netto prijs voor de opleiding:
  • Bij schijf 1 2850 - 894 = 1956
  • Bij schijf 2 en 3 2850 - 930 = 1920
  • Bij schijf 4 2850 - 1263 = 1587

   * Alle bedragen zijn in euro's

   * Vergoeding van werkgevers moeten worden verrekend met de prijs van de NLP opleiding.
* Dit is een rekenvoorbeeld, Voor definitieve berekeningen gelieve contact op te nemen met uw belastingadviseur of de belastingdienst.

   Voor werkgevers / ZZP'ers De kosten van onze NLP opleidingen vallen onder personeelskosten en zijn voor 100% aftrekbaar. Het valt hieronder omdat:

   1) de opleiding geen vrijblijvend karakter heeft (de opleiding duurt meerdere dagen) en

   2) omdat de opleiding naar een resultaat toewerkt (het NLP certificaat)

  De kosten worden hierdoor gezien als personeelskosten en zijn voor een bedrijf voor 100% aftrekbaar Om precies te weten wat het fiscale voordeel voor jou is kun je de belastingtelefoon 0800 - 0543 (gratis) bellen of een belastingconsulent inschakelen. Hij of zij kan je ook helpen hoe je via een voorlopige teruggaaf de studiekosten kunt terugvragen.
Een NLP Practitioner / Master is een algemene opleiding die erop gericht is je te helpen groeien in je communicatievaardigheden, persoonlijke ontwikkeling en het bereiken van je doelen. Verder maakt het niet zoveel uit met welke persoonlijke doelen je een NLP opleiding volgt. Ieder persoonlijk leerdoel past. Deze opleiding is gericht op jezelf en is voor jezelf. Wanneer je NLP Practitioner en NLP Master hebt gehaald, heb je een volledige Coach opleiding. We raden je aan om tenminste 2 blokken van de Post Master te volgen zodat je meerdere methoden om te coachinen ter beschikking hebt. Tijdens het volgen van de opleidingen kan je al aan de slag in je dagelijkse praktijk. Je leert mensen te begeleiden in de opleidingen terwijl je ervaart wat de werking is van diverse interventies.
De opleiding is geschikt voor mensen die zich willen ontwikkelen in hun coachende vaardigheden en coachen plek willen geven in hun dagelijks werk. De opleiding is geknipt voor mensen die mensen begeleiden, zoals coaches, managers, docenten, HR professionals, projectleiders, trainers, inhoudelijke professionals en ook vaders, moeders, verzorgenden. Oftwel mensen die binnen hun werk of hun privé-leven de ontmoeting van mens tot mens centraal stellen. Je gaat intensief aan de slag met wat jij nodig hebt om te groeien in je communicatieve vaardigheden en jouw aanwezigheid als coach..
De effecten van een training zijn:
 • • Betere onderlinge samenwerking en communicatie
 • • Efficiëntere vergaderingen en overleg
 • • Meer tevreden cliënten
 • • Medewerkers gaan aan de oorzaak-kant staan
 • • Er ontstaat meer onderling begrip
 • • Gemakkelijker presentaties geven en spreken in het openbaar
 • • Duidelijkheid over de doelen en de manier waarop de doelen behaald worden
 • • Effectievere aansturing / feedback geven
 • • Minder stress en meer plezier op het werk

Wil jij met
IM-Pact Opleidingen
kennismaken?

 

Wat houdt je tegen? Het zal je verbazen hoezeer je je thuis voelt komen

IM-Pact Opleidingen
Adressen


 • Opleidingen Locatie
  Verwerijstraat 51a
  4331 TB Middelburg
   
 • IM-Pact Opleidingen VOF
  Postbus 127
  4330 AC Middelburg
   
 • Coaching en Counseling
  Verwerijstraat 51a 
  Middelburg
  of ON-Line

   
 • Administratie
  Normandielaan 95
  5627 HR Eindhoven

 

logo2xCRKBO Instelling

IM-Pact Opleidingen
Algemene Informatie


IM-Pact Opleidingen © 2009- heden

IM-Pact Opleidingen Whatsapp,
telefoon en email


Telefoonnummer 06 51 37 02 69


Stuur een E-mail

Website's

Coockies: onze websites maken gebruik van cookies met als doel de kwaliteit te verbeteren en aan te sluiten op de wensen van de lezer. Lees eventueel meer in onze disclaimer