NLP Post Master Inhoud
 • NLP en persoonlijke ontwikkeling
  IM-Pact NLP
 • Nieuw Licht Punt voor en van jou
  Kom eens langs
 • Nieuw Levens Plezier
  IM-Pact Coach

phoneIM Pact Whatsapp telefoonnummer 06-51370269 facebook button

A+ R A-

De inhoud van de NLP Post Master opleiding.

 

Ontwikkel jezelf verder met gebruik van NLP. Blijf NLP toepassen en leer hoe je NLP toepast in andere systemen.

 

Nadat je je NLP opleiding hebt afgerond heb je kennis en kunde verworven over het systeem NLP, de oefeningen die erbij horen en de werking er van. De NLP Post Master is speciaal ontwikkelt om jouw persoonlijke ontwikkeling door te kunnen zetten. Je hebt NLP, met de Post Master ga je NLP oefenen, herhalen en toepassen op verschillende gebieden.


De doelstellingen van de NLP Post Master zijn:

 

 • NLP op Master niveau blijven toepassen door verder te ontwikkelen.
 • Onderwerpen als Emoties, Overtuigingen, Criteria, vraagsystemen en interventies op een vernieuwende manier toe te passen.
 • Kennis op deze gebieden vernieuwen, aanvullen en onderzoeken door gebruik te maken van ontwikkelde en geteste theoriën.
 • Speciaal voor jou geschreven en door jouw trainers gegeven onderwerpen uit hun specialisaties.

Emoties: Je Lichaam als theater

 

Emotie is Memory maal Criteria in het kwadraatEmotie is Memory (geheugen) maal Criteria in het kwadraat.
Voor dit onderzoek werk je met je eigen emoties en de werking zoals deze, in relatie met je geheugen, jou sturen. Daarbij komen nieuwe oefeningen en combinaties van NLP aan bod. Zoals Criteria, Calibreren, Submoidaliteiten, Emoties, Strategiën, Triggers en ankerprocessen. De cpmbinatie van deze onderwerpen en NLP benaderingen geven een gekleurde en ervaren gevoel. Je sturing op emoties wordt daardoor breder en intenser. We onderzoeken de emoties vanuit de 6 basis emoties, gezichtsuitdrukkingen, de invloed van emotie in communicatie, RET en hoe emoties beslissingen in de weg kunnen staan.
We gebruiken de uitdrukking Je lichaam als theater vanwege de plaats waar emoties tot uitdrukking komen.

Spiral Dynamics

 

SpiralDynamicsMet Spiral Dynamics onderzoek je de samnehang van overtuigingen in je eigen en ander model van de wereld. Met overtuigingen hoort natuurlijk ook Slight of Mouth. De 2 NLP onderwerpen zijn de technieken die specifiek worden gebruikt om Spiral Dynamcis daadwerkelijk te kunnen gebruiken. Alleen Spiral Dynamics (de theorie) geeft je de werkende theorie volgens Graves. In de Post Master echter combineren we NLP met Spiral Dynamics om te kunnen analyseren, ontdekken en veranderen. Daarbij zijn voorwaarden voor verandering en de weg van de verandering (Outcome Model) een ultieme toevoeging aan je NLP kennis. Je gaat de wereld gekleurd zien doordat je eenvoudig kunt vast stellen in welk denksysteem jijzelf en anderen verkeren. Het gevolg is dat je je communicatie nog veel beter kunt afstemmen. Naar aanleiding van de indeling zoals in Spiral Dynamics wordt gehanteerd leer je ook welke conflicten en specifiek gedrag horen en ontstaan tussen denksystemen onderling. Je eigen profiel van Waarden staat centraal bij deze cursusdagen.

Menselijke typeringen

 

Carl JungJung heeft een uitvoerige studie gemaakt naar de archetypen van mensen. Archetypen zijn systemen die als het ware zijn ingebakken. Archetypen kun je vinden op de logische niveaus op het scheidingdvlak Missie en Identiteit. Dit geeft al aan welke invloed dit heeft op je denken en doen. De archetypen die we specifiek onderzoeken betrekken zich op introverte en extraverte typeringen. Deze typeringen hebben directe invloed op actie-reactie. Door betrekkelijk eenvoudige toepassing van NLP heb je niet alleen je eigen analyse maar ook nieuwe methoden om met je eigen typering om te gaan. (Met als extra: de typering van anderen). NLP onderwerpen: strategie, ankerprocessen, grenzen. In dit blok ligt de nadruk op het 'omgaan met' in plaats van methoden om mogelijke veranderingen te kunnen bereiken. De typeringen van Jung en Freud zijn fysiek in ons lichaam vastgelegd en dus onveranderbaar.

Spiritualiteit op jouw levenspad

 

De IM-Pact Master Opleiding kent een specifieke toepassing in Overtuigingen en Criteria. 
Samen met de certtificeringopdracht van de Practitioner is dat een onderdeel geweest van je spirituele bewustwording. Met NLP en Spiritualiteit onderzoek je de werking van je Hart (Missie) in combinatie met (jouw) Spiritualiteit. Je werkt met uitgangspunten uit Boeddhisme, Mindfulness, Symbolic Coaching, Milton Erickson in combinatie met je onderbewuste om op deze manier dichter bij je missie te komen.
NLP en Spiritualiteit laat je met beide benen op de grond staan terwijl je tegelijkertijd jouw grotere geheel onderzoekt. 

 

Emotional Freedom Technique

EFT komt via Asië en Amerika naar Nederland. Physieke ongemakken en signalen worden veroorzaakt door emoties en energie blokkades. Hoe je daar mee omgaat en wat je allemaal kan doen leer in in dit blok. Persoonlijk was ik verrast wat het effect is van EFT. Ik heb NLP in 1998 gevolgd. Dat gaf vrijwel alle oplossingen maar er bleef een klein stukje steken. Een vraag. Wat is de reden van een vaag verdrietig gevoel? Met NLP was ik al heel dichtbij gekomen. Wat nu als ik NLP met EFT combineer. EFT ben ik gaan studeren bij Karl Dawson in Engeland. De combinatie van NLP en EFT brengen we nu in de Postmaster zodat je kan kennismaken met een uitgebreide holistische NLP toepassing.

 

Transactionele Analyse

TA (afgekort) is een uitstekend analyse instrument. Met deze methode analyseer je onderandere gedrag en identiteit (in NLP termen: je rol in een gegeven situatie gecombineerd met je overtuigingen, capaciteiten en gedrag) In combinatie met NLP ontstaat eengoed werkend instrument wat meer betekenis geeft aan de verschillende rollen die je in je leven hebt aangeleerd. De Postmaster is de ontwikkeling van persoonlijk leiderschap. TA helpt je te ontwikkelen naar jouw gezonde volwassene. .

 

Meesterlijk Coachen

Iemand begeleiden om een persoonlijk doel te bereiken vraagt om expertise om te kunnen coachen. In deze module staat holistisch coachen centraal. Holistish omdat je denken-voelen-doen combineert met NLP en tijdlijn therapie. Holistisch Transpersoonlijk coachen leer je in de PostMaster door gebruik te maken van de vooronderstelling dat het gedrag van vandaag wordt geinitieerd in het onderbewuste. Hoe ga je daarmee aan de slag met een coachclient? Vrijwel de gehele NLP Practitioner en Master opleiding heb je nodig om op deze wijze te kunnen coachen. Daarmee krijgt je client in plaats van een quickfix op gedrag een levensveranderende beliefsystem aanpassing. Het effect is langdurig en zeer effectief. In dit blok resumeer je een aantal NLP uitgangspunten en interventies. Je leert de pre-face van een coaching op te zetten, uit te vragen en aan de hand van de antwoorden een strategie te kiezen. Onderdeel van dit blok is niet alleen jezelf te onderzoeken maar ook een tweetal mensen wiens coachvraag in jouw expertise gebied vallen. Dit doen we door middel van intervisie.

 


Criteria voor het behalen van de NLP Post Master Opleiding

 

 • Minimale aanwezigheid van 17 dagen op een training van 21 dagen
 • Het gedemonstreerd hebben van de beheersing van de belangrijkste aangeboden technieken.
 • Bewijs van voldoende theoretische kennis op het gebied waar de training zich op richt.
 • Bewijs van systematische zelfreflectie
 • Proeve van 'meesterschap' op het specifiek terrein waar de module op gericht is, In de eindopdracht dient aandacht te zijn voor het verwerken van de aangeboden kennis en technieken, op een werkgebied naar eigen keuze, waaruit blijkt: beheersing, congruentie, voldoende achtergrondkennis en zelfhantering.

 

Hoe schrijf je je in voor de NLP Post Master Opleiding?

 

Wil jij verder door ont-wikkelen met
Persoonlijk Leiderschap ?

 

Wat houdt je tegen? Het zal je verbazen hoezeer je binnen
15-18 lesdagen kunt groeien. Hoeveel inzichten je krijgt.
Hoe snel je beter richting in je leven kan geven.

Je kan elk blok los volgen zo je eigen Post Master samenstellen.
Een blok duurt 3 dagen en kost € 625,--

NLP Post Master Opleiding

Opleidingsduur: 21 dagen
Opleidingsprijs 21 dagen: € 4.375,--
Opleidingsprijs 18 dagen: € 3.125,--
Studiebelasting 30-50 stbu
Erkenning: internationaal
Locatie: Middelburg, Zeeland
Tijden: van 10:00 tot 17:00
Deelcertificaten per gevolgd blok

NLP Post Master - recensie Beoordeling: 9,0Waardering is fantastisch

Wil jij met
IM-Pact Opleidingen
kennismaken?

 

Wat houdt je tegen? Het zal je verbazen hoezeer je je thuis voelt komen

IM-Pact Opleidingen
Adressen


 • Opleidingen Locatie
  Verwerijstraat 51a
  4331 TB Middelburg
   
 • IM-Pact Opleidingen VOF
  Postbus 127
  4330 AC Middelburg
   
 • Coaching en Counseling
  Verwerijstraat 51a 
  Middelburg
  of ON-Line

   
 • Administratie
  Normandielaan 95
  5627 HR Eindhoven

 

logo2xCRKBO Instelling

IM-Pact Opleidingen
Algemene Informatie


IM-Pact Opleidingen © 2009- heden

IM-Pact Opleidingen Whatsapp,
telefoon en email


Telefoonnummer 06 51 37 02 69


Stuur een E-mail

Website's

Coockies: onze websites maken gebruik van cookies met als doel de kwaliteit te verbeteren en aan te sluiten op de wensen van de lezer. Lees eventueel meer in onze disclaimer