Persoonlijke Ontwikkeling
 • NLP en persoonlijke ontwikkeling
  IM-Pact NLP
 • Nieuw Licht Punt voor en van jou
  Kom eens langs
 • Nieuw Levens Plezier
  IM-Pact Coach

phoneIM Pact Whatsapp telefoonnummer 06-51370269 facebook button

A+ R A-

Persoonlijke ontwikkeling en bewustwording zijn aan elkaar verbonden.

Je kan niet ontwikkelen zonder bewustwording en zonder bewustwording kan je niet ont-wikkelen

Het lijkt een soort eindloze cirkel. Het maakt niet uit waar je instapt: je wordt wakker en je kan niet meer niets doen.

Persoonlijke ontwikkeling en bewustwording

Bewustwording

Bewustwording geeft je inzicht in datgene wat je doet en hoe je dat doet. Door bewustwording weet je wat het effect is van je communicatie en je handelen op jezelf en op anderen. Om goed in de spiegel te kunnen kijken, is een moed nodig: je gaat dingen zien waar je je niet van bewust was! Dat kan je behoorlijk wakker schudden én je erg amuseren.

Persoonlijke ont-wikkeling

 De keuze van de woorden zijn belangrijk: ont-wikkeling suggereert dat je in-gewikkeld bent. En dat klopt: ingewikkeld door levens-ervaringen, opvoeiding, normen en waarden, dingen die je hebt geleerd om te kunnen overleven in de maatschappij, je werk, relatie en cultuur. Met alle goede bedoelingen. Voordeel: als je het zelf hebt gedaan: dan kan je het ook vernaderen. Nadeel: je zit met de vraag Waarin/Wat dan ? Hier komt het stukje Persoonlijk om de hoek kijken: wanneer je ont-wikkeld (niet functionele of beperkende wijzen van denken-voelen-doen loslaten) dan kan je keizen om je eigen persoonlijk pad samen te stellen. Persoonlijk pad wat je brengt naar je hart, geluk en kracht.
Persoonlijke ontwikkeling is de juiste omschrijving aangezien deze ontwikkeleing niet uit een bekje komt. NLP geeft je de middelen om te ontwikkelen. Op een persoonlijke basis.


De kracht van NLP

We gebruiken deze vooronderstellingen:
 • elk gedrag heeft een positieve intentie voor de persoon zelf
 • je kan niet niet communiceren
 • het resultaat van je communicatie is de reactie die je krijgt, ongeacht je bedoeling
 • leren doe je van experts
 • bewustwording is noodzakelijk om te ontwikkelen
 • alleen de ontwikkeling voor jou persoonlijk helpt op jouw levenspad

Methoden

Waar kan je allemaal op letten (bij jezelf en bij anderen) waardoor je weet HOE je communiceert en WAT het resultaat is. Wat er daarna gebeurt (je denken en je voelen) geeft aan welke emotie daarna volgt.

Persoonlijke ont-wikkeling verkrijg je met NLP op het moment dat je, naar aanleiding van je bewustwording, tot de conclusie komt: mmmmmmmm doe ik dat zo! Dat wil ik graag anders. Het ont-wikkelen is een onderzoek, een pad, wat door NLP door verschillende methoden en visie's wordt ondersteund.

Geen boeken maar werkelijkheid

Hoe goed ook de intentie: een (zelfhulp) boek beschrijft vrijwel altijd het succes van de auteur. De enige weg die wordt beschreven is die van de auteur en op een zodanige wijze herschreven dat het "verkoopbaar" is. Voor NLP heb ik vaak en veel boeken gelezen over persoonlijke ontwikkeling. wat er telkens ontbrak was antwoord op de vraag: HOE doe IK dat dan? Nu, met alle NLP kennis en ervaring, weet ik HOE ik mijn persoonlijke ont-wikkeling vorm kan geven.


Zoals je leest: er staat géén oplossing: wel een methode om bewust te worden zoals dat voor jou specifiek werkt.

 

IM-Pact Opleidingen
Adressen


 • Opleidingen Locatie
  Verwerijstraat 51a
  4331 TB Middelburg
   
 • IM-Pact Opleidingen VOF
  Postbus 127
  4330 AC Middelburg
   
 • Coaching en Counseling
  Verwerijstraat 51a 
  Middelburg
  of ON-Line

   
 • Administratie
  Normandielaan 95
  5627 HR Eindhoven

 

logo2xCRKBO Instelling

IM-Pact Opleidingen
Algemene Informatie


IM-Pact Opleidingen © 2009- heden

IM-Pact Opleidingen Whatsapp,
telefoon en email


Telefoonnummer 06 51 37 02 69


Stuur een E-mail

Website's

Coockies: onze websites maken gebruik van cookies met als doel de kwaliteit te verbeteren en aan te sluiten op de wensen van de lezer. Lees eventueel meer in onze disclaimer