Spiral Dynamics Insights
 • NLP en persoonlijke ontwikkeling
  IM-Pact NLP
 • Nieuw Licht Punt voor en van jou
  Kom eens langs
 • Nieuw Levens Plezier
  IM-Pact Coach

phoneIM Pact Whatsapp telefoonnummer 06-51370269 facebook button

A+ R A-

Achtergronden en informatie van Spiral Dynamics en prof Graves

Halverwege vorige eeuw was er, met name vanuit het bedrijfsleven, interesse voor de sleutel van het motiveren van mensen: welke inzichten zouden door toepassing van motivatorden  kunnen bevorderen dat mensen (nog) meer presteren?
Een van de onderzoekers die zich met deze vraag bezig hield, was de Amerikaanse psycholoog Abraham H. Maslow. Hij ontwikkelde zijn bekende "Piramide van Maslow": een waardenhiërarchie die veronderstelde dat mensen een volgorde hebben waarin ze waarden (resultaten) nastreven. De hoogste waarde die wordt nagestreefd, is wat we tegenwoordig "persoonlijke ontwikkeling en ontplooiing noemen.
maslowClare W. Graves was een tijdgenoot van Maslow en Hoogleraar Psychologie.
Graves vond de Maslow theorie beperkt en onderzocht, in een uiteindelijk 30 jaar durende studie, wat de ontwikkeling van een mens drijft. Hij ontwikkelde Spiral Dynamics. Hiermee is een intrument ontstaan Gravesnaar aanleiding van 30 jaar onderzoeken hoe motiveren en ontwikkeling van waarden werkt.In Spiral Dynamics hanteerde prof Graves 2 specifieke vragen:

 

 • Wat is een volwassen mens ?

 • Wie moet wie managen op welk werk door wie effectief te laten uitvoeren ?


De eerste toepassing is gevonden in het bedrijfsleven. Uiteindelijk blijt dit systeem voor alle mensen wereldwijd te werken. Met de workshop en de testen ontdek je eigen ontwikkelstrategie en die van anderen. De spiraalvorm is een typerende Graves benadering: er is geen eind.
Daar leidt tot de conclusie dat mensen zich bezighouden met de "Never Ending Quest", er zijn altijd ontwikkelingen mogelijk.
Graves kwam met een extra dimensie die Maslow buiten beschouwing had gelaten. Graves ontdekte dat vorming van overtuigingen afhankelijk is van de levensomstandigheden en wat mensen beweegt om hun overtuigingen aan te passen. Deze ontwikkeling volgt een open spiraalvorm in plaats van een gesloten piramide. Double Helix Graves Spiral Dynamics

Hoewel deze onderzoeken primair op het bedrijfsleven waren gericht, waren de implicaties van de onderzoeksresultaten zo interessant, dat onderzoekers uit andere wetenschapsgebieden de onderzoeksresultaten breder hebben getrokken.
Ken Wilber, de bekende eigentijdse filosoof, heeft Spiral Dynamics opgenomen in zijn boeken The Integral Vision en Spiritual Vision.
Richard Barret past Spiral Dynamics toe in de ontwikkelstrategie voor duurzaam leiderschap.

Organisaties als Amnesty International en Human Rights Watch toetsten en breidden de theorie verder uit. De bekende natuurvoorvechter
Al Gore hanteert in zijn organisatie Spiral Dynamics, om de opwarming van de aarde onder wereldwijde aandacht te brengen.
Waar en wanneer kun je het inzetten?

Overal en altijd. Het systeem geeft je inzicht in je eigen cultuur en de verschillende culturen om je heen. Je benut alle mogelijkheden om in jouw omgeving met verstand van zaken te blijven communiceren en functioneren. Of je nu medewerker, manager, gezinslid, reiziger, coach, therapeut, besluitmaker of bestuurder bent, Spiral Dynamics geeft je zicht op de zaak, medewerkers en cliënten.

 

 

Hoe schrijf je je in voor deze NLP Post Master Module?

 

Wil jij verder door ont-wikkelen met Spiral Dynamics ?

 

Wat houdt je tegen? Deze 3-daagse module kan je gewoon volgen.
Deze opleiding is uniek in Nederland en wordt nergens anders zo gegeven.

NLP Post Master Opleiding, Module Spiral Dynamics

Locatie: Middelburg, Zeeland
Tijden: van 10:00 tot 17:00

NLP Post Master - recensie Beoordeling: 9,0Waardering is fantastisch

Blijf jezelf ontwikkelen!
Door theorie te koppelen aan NLP en NLP oefeningen krijg je wat je nodig hebt: NLP blijven oefenen, koppelen met andere gangbare visies en ervaren wat de impact ervan op jou is.

 

Wil jij met
IM-Pact Opleidingen
kennismaken?

 

Wat houdt je tegen? Het zal je verbazen hoezeer je je thuis voelt komen

IM-Pact Opleidingen
Adressen


 • Opleidingen Locatie
  Verwerijstraat 51a
  4331 TB Middelburg
   
 • IM-Pact Opleidingen VOF
  Postbus 127
  4330 AC Middelburg
   
 • Coaching en Counseling
  Verwerijstraat 51a 
  Middelburg
  of ON-Line

   
 • Administratie
  Normandielaan 95
  5627 HR Eindhoven

 

logo2xCRKBO Instelling

IM-Pact Opleidingen
Algemene Informatie


IM-Pact Opleidingen © 2009- heden

IM-Pact Opleidingen Whatsapp,
telefoon en email


Telefoonnummer 06 51 37 02 69


Stuur een E-mail

Website's

Coockies: onze websites maken gebruik van cookies met als doel de kwaliteit te verbeteren en aan te sluiten op de wensen van de lezer. Lees eventueel meer in onze disclaimer