IM-Pact Opleidingen

Echt waardevolle doelen bereiken doe je
met NLP


Jouw doelen bereiken en communiceren.

 Zeker nu Corona om ons heen grijpt moeten we snel schakelen en op een totaal andere wijze ons leven inrichten. Hoe kan het zijn dat de ene persoon daar eenvoudig mee om gaat en anderen in een burn-out terecht komt? Het heeft alles te maken met het bereiken van (jouw) doelen. Wiens doel wil ik bereiken, mijn doelen bereiken of dat de doelen van anderen bereiken ?

Intrinsiek worden we vanaf de geboorte gepushed om doelen van anderen te bereiken. Daar zijn we erg goed is. Dat is ook logisch: om te overleven is het handig om te doen wat je ouders verlangen, de school verlangt en de cultuur verlangt. Wanneer je 1 + 1 is drie blijft volhouden, of je thuisregels niet wilt accepteren, dan heb je een probleem.

Niet dat dergelijke opgelegde doelen perse bedoeld zijn om het jou naar de zin te maken. Of jouw persoonlijke levensvreugde te verhogen.

Wat wil ik? Wat wil jij precies? Dat klinkt als: verzin iets en het is oke om te doen. Dat klopt. NLP echter leert je jouw belangrijke waarden te vinden. Met andere woorden: het gaat niet om materie of gedrag maar om wat anders. Het gevoel wat je nastreeft (dat bedoelen we met doelen bereiken) is zo belangrijk dat je letterlijk in een burn-out of depressie terecht komt wanneer je dat niet kan doen.

Doelen bereiken wordt eenvoudig en keuzes daarin worden een stuk duidelijker. Uiteraard is een ecologiecheck inbegrepen samen met realistische flexibiliteit. Uit elke opleiding die we de afgelopen 15 jaar hebben gegeven constateren we voor onszelf en bij anderen dat de doelstellingen van de opleiding en in het persoonlijk leven altijd worden bereikt.   

Wie ben ik precies?  

De kern vraag wil je je doelen bereiken. Wie ben je precies. Tijd om de ingewikkeldheid van je leven en ervaringen te ont-wikkelen en zo terecht te komen in je hart. Daar is het antwoord wie je precies bent. Op voorhand: wie je bent, dat weet alleen jij en is absoluut uniek. Er bestaat geen 2de jou en dus kan het niet anders dan dat je uniek bent.  Wat moet ik hoe communiceren?Communceren is de kern van ons bestaan. Zonder communicatie kan je niet vaststellen of je leeft. Immers, pas wanneer je een reactie terug krijgt weet je dat er in iedergeval iemand is die je gehoord geeft. Hoe beperkt ook. NLP heeft alle communicatie tools en technieken verzameld. De beste en meest efficiente methoden en technieken worden we niet per se geleerd. NLP geeft meer mogelijkheiden om te communiceren en veel inzichten hoe het ook anders kan. Je staat daardoor snel in verbinding met de mensen die ook bij je horen. Met wie je een echte band kan opbouwen door te weten wie je bent, wat je wil en welk doel te wil bereiken. Is dat "doelen bereiken" moeilijk ? Om een doel te kunnen bereiken zijn een aantal vragen noodzakelijk die gewoonlijk niet worden gesteld.

Ga maar voor jezelf na:

1. Ligt het doel in de lijn met wat je in je hart wil bereiken ?
2. Is het verantwoord om te doen...of niet te doen....voor jezelf en de omgeving ?
3. Is hetgeen je wilt bereiken binnen je bereik ?
4. Welk voordeel heeft het niet bereiken van het doel nu voor jezelf ?
5. Wat kan je straks doen wat je nu niet kan doen ?
en zo gaat de lijst nog even door.

Door deze manier wordt het doelen bereiken een realiteit en vooral iets om heerlijk mee aan de slag te zijn: 
Voel voor je zelf eens in wanneer je bijvoorbeeld een doel nastreeft wat niets met jouw hart te maken heeft OF je streeft een doel na wat je hart warm doet worden van geluk. Welk doel denk jij zal het snelst, eenvoudigst en efficiënt worden behaald?

Hoe zit dat dan met NLP ?

NLP leert je jouw doelen te bereiken die bij jou horen. Deze doelen zijn meestal eenvoudig te behalen maar worden geblokkeerd door doelen van anderen. Het lijkt eenvoudig om dat op te lossen en dat is het ook, zodra je weet waar je moet zijn. NLP leert je hoe je je beperkingen kan vinden en deze oplossen. Soms wil dat zeggen dat je een doel helemaal niet (meer) nastreeft omdat je tot de conclusie bent gekomen dat het niet jouw doel was.

Lees je bekende onderwerpen, dan past deze NLP Opleiding bij jou!

Start vandaag nog.. NU!!


Weet je niet precies wat NLP met jou doet?
Of heb je andere vragen? Bel ons op 06-51 37 02 69
Wij vertellen je met alle plezier wat het met ons heeft gedaan.
En wat het met de mensen heeft gedaan die bij IM-Pact Opleidingen de NLP opleidingen hebben gevolgd.
Wil je beginnen? Neem dan contact op via het NLP Informatie Gesprek. Dat is gratis en op een tijdstip wat jou het beste uitkomt.

Smelt het ijs in je hart en leef zoals jij bedoeld bent te Zijn