IM-Pact Opleidingen

NLP FAQ

Kan ik met NLP meer zelfvertrouwen krijgen of vergroten ?

Door de oorzaak van je gebrek aan zelfvertrouwen te vinden kan je zelfvertrouwen herstellen. De interventies van NLP zijn daar heel geschikt voor. Je krijgt een duurzaam resultaat want NLP werkt zowel op je denken als op je voelen.

Helpt NLP bij Burn-out herstel ?

Ja. Je kan dat met een coaching bereiken (tot 12 sessies nodig, na de 7 de sessie ben je weer aan het kijken hoe je kan reïntegreren). Wil je zelf controle? Dat is het verstandig om de Practitioner en Master opleiding te volgen. Burn-outs behoren dan definitief tot het verleden.

Werkt NLP ?
  • Uiteraard werkt NLP. NLP is samengesteld uit de ervaringen, analyses en onderzoeken naar buitengewoon succesvolle mensen. Hun methoden en denkwijzen zijn opgenomen in NLP en vervolgens op eindloos veel andere mensen getest. NLP leert vooral HOE overtuigingen, patronen en gedrag  tot stand komt. HOE ons model van de wereld samengesteld wordt door onszelf.  Het HOE is belangrijker dan de inhoud er van. Wanneer je leer autorijden leer je autorijden over de hele wereld. Het kan zijn dat je links ipv rechts moet rijden maar het HOE blijft hetzelfde. Overal. Dat is ook bij NLP: HOE we de dingen doe we doen is wereldwijd overeenkomstig, 
Kan ik iemand programmeren na de opleidingen

Je kan iemand begeleiden om een doel te bereiken. Als daarbij een interventie nodig is, dan kan je dat begeleiden. Programmeren als dat iemand doet wat jij wilt...is NIET mogelijk. Beide richtingen op. We leren je Ecologie. Ecologie is een win-win situatie voor belangrijke partijen.

Is NLP moeilijk ?

Nee, NLP is niet moeilijk. NLP is de vorm die wij gebruiken om te communiceren, te denken, hoe onze gevoelens werken. Dat is te leren door met behulp van NLP denkwijzen jezelf en anderen te bestuderen. Je hebt tenslotte al NLP geleerd. Toen wist je niet wat er gebeurde. Met een NLP studie kan je NLP bewust toepassen. Maaar...nee..je hebt het al gedaan, je wist alleen niet dat je NLP leerde en gebruikte

Kan iedereen NLP leren bij IM-Pact Opleidingen?

Bijna iedereen kan bij IM-Pact NLP volgen. We verwachten een open leerhouding, betrokkenheid bij het leergang, proactiviteit en de wens om te veranderen. We hebben mensen met beperkt zicht en beperkt gehoor in de opleiding gehad, dat was geen enkel probleem. Fysieke beperkingen maar ook beperkingen in leerstrategie of sosciaal culturele beperkingen zijn geen enkel probleem.

Wat kan ik met NLP

IM-Pact Opleidingen geeft de NLP opleidingen een specifiek doel: De NLP Practitioner richt zich op de vraag: Wat wil ik precies. NLP Master: Wie ben ik precies. NLP Post Master: persoonlijk leiderschap. Met NLP krijg je antwoord op deze vragen Door deze bewustwording en persoonlijke ontwikkeling ben je in staat om je eigen toekomst vorm te geven door bewust je hart te volgen.

Kan ik NLP in mijn werk gebruiken ?

Je werk is een uitstekende locatie om NLP te gebruiken. Je kan werkelijk alle NLP leerstof, tools en inzichten gelijk inzetten. Je bent effectiever, efficienter en veel veel duidelijker

Wat is de groepsomvang en welke mensen doen er mee?

Een ideale groepsgrootte voor een 18 daagse NLP opleiding ligt tussen 6 en 12 personen. De interactie die er is, de verschillende type mensen in je groep en de specifieke groepsdynamieken die ontstaan maken de opleidingen extra interessant. En dat is precies waar we NLP voor gebruiken. 
De NLP opleidingen worden altijd gegeven door 2 vaste gecertificeerde NLP Opleiders: de oprichters van dit instituut: Mark de Bokx en Ingrid Sanders. 
Het percentage mannen / vrouwen wisselt per training maar ligt gemiddeld zo rond 35% mannen en 65% vrouwen. De leeftijd varieert tussen de 20 jaar en 68 jaar. De grootste groep deelnemers is tussen de 32 en 55 jaar. 
De beroepsgroepen varieren. Sommige deelnemrs zijn ZZP-er of ondernemer, anderen werken in de zorg. We ontvangen managers en directeuren, mensen uit het onderwijs, logistiek, sporters, artistieke nederlanders, piloten, ambtenaren, mensen die 'tussen 2 banen in zitten', etc. 
Wat je doet in het dagelijks leven is niet zo zeer van belang, het is meer waarin je geïnteresseerd bent. Het gaat over communicatie, mensen en persoonlijke ontwikkeling. .

Wat is het niveau van de opleiding ?

Het niveau van de opleidingen is HBO denk- en werkniveau. Heb jij MBO niveau, neem dan gerust kontakt op De kans is groot dat je de opleiding kunt volgen.

Wat is de studiebelasting ?

De studiebelasting bij de NLP Practitioner opleiding en NLP Master Practitioner opleiding is ongeveer 30 STBU  Je leert NLP in de trainingsdagen en je kunt tussen de blokken door er direct mee experimenteren. NLP gaat over jou en over mensen en die tref je overal aan. Je gaat nieuwe zaken zien en horen, zaken waar je je eerder niet bewust van was. In elke situatie (zakelijk of privé) kan je het geleerde inzetten. De studie belasting heeft betrekking op de voorbereiding van de certificeringen.

Moet ik nog studie of ander materiaal aanschaffen ?

Nee, dat hoeft niet. Bij alle opleidingen krijg je bij de start een uitgebreide en complete syllabus. Met dit duidelijke lesmateriaal ben je perfect in staat de opleiding te volgen.

Zijn de opleidingen belasting aftrekbaar ?

Sinds 2021 zijn de kosten van de opleiding voor partikulieren niet langer aftrekbaar. Door onze accreditaties zorgen we er wel voor dat je geen BTW hoeft te betalen

Voor werkgevers / ZZP'ers De kosten van onze NLP opleidingen vallen onder personeelskosten en zijn voor 100% aftrekbaar. Het valt hieronder omdat:
1) de opleiding geen vrijblijvend karakter heeft (de opleiding duurt meerdere dagen) en
2) omdat de opleiding naar een resultaat toewerkt (het NLP certificaat)
De kosten worden hierdoor gezien als personeelskosten en zijn voor een bedrijf voor 100% aftrekbaar Om precies te weten wat het fiscale voordeel voor jou is kun je de belastingtelefoon 0800 - 0543 (gratis) bellen of een belastingconsulent inschakelen. Hij of zij kan je ook helpen hoe je via een voorlopige teruggaaf de studiekosten kunt terugvragen..

Wat is het verschil tussen NLP Coach opleiding en NLP Practitioner/Master

Een NLP Practitioner / Master is een algemene opleiding die erop gericht is je te helpen groeien in je communicatievaardigheden, persoonlijke ontwikkeling en het bereiken van je doelen. Verder maakt het niet zoveel uit met welke persoonlijke doelen je een NLP opleiding volgt. Ieder persoonlijk leerdoel past. Deze opleiding is gericht op jezelf en is voor jezelf. Wanneer je NLP Practitioner en NLP Master hebt gehaald, heb je kan je een volledige Coach opleiding gaan volgen 

Voor wie is deze opleiding bestemd?

De opleiding is geschikt voor mensen die zich willen ontwikkelen in hun coachende vaardigheden en coachen plek willen geven in hun dagelijks werk. De opleiding is geknipt voor mensen die mensen begeleiden, zoals coaches, managers, docenten, HR professionals, projectleiders, trainers, inhoudelijke professionals en ook vaders, moeders, verzorgenden. Oftwel mensen die binnen hun werk of hun privé-leven de ontmoeting van mens tot mens centraal stellen. Je gaat intensief aan de slag met wat jij nodig hebt om te groeien in je communicatieve vaardigheden en jouw aanwezigheid als coach..

Wat zijn de effecten van deze NLP opleidingen ?

 
• Betere onderlinge samenwerking en communicatie
• Efficiëntere vergaderingen en overleg
• Meer tevreden cliënten
• Medewerkers gaan aan de oorzaak-kant staan
• Er ontstaat meer onderling begrip
• Gemakkelijker presentaties geven en spreken in het openbaar
• Duidelijkheid over de doelen en de manier waarop de doelen behaald worden
• Effectievere aansturing / feedback geven
• Minder stress en meer plezier op het werk

Smelt het ijs in je hart en leef zoals jij bedoelt bent te Zijn