IM-Pact Opleidingen

NLP Post Master Opleiding
 
NLP en Spiral Dynamics 

De combinatie van NLP en Spiral Dynamics, de vooronderstelling is dat je NLP hebt gevolgd, zorgt dat je een voorsprong hebt. Dat komt doordat je weet hoe de logische niveua's van Dillts werken en wat er wordt verstaan onder MOW, het Belief-system en de vorm van overtuigingen.

Overtuigingen vormen de basis van Spiral Dynamics. Overtuigingen die met elkaar samenwerken in een paradigma. Door deze opsomming van bestaande kennis hoeve we de werking daarvan niet uit te leggen noch met voorbeelden en oefeningen toe te lichten.
Je kan gelijk aan de slag met Spiral Dynamics.

IM-Pact Opleidingen maakt deze unieke combinatie van NLP en Spiral Dynamics mogelijk in de NLP Post Master Module.  Elke module is 3 dagen en de kosten voor elke module zijn identiek. Je krijgt wel huiswerk mee en je hebt een eindopdracht waarbij je Spiral Dynamics, Persoonlijke Ontwikkeling en jouw levenspad zichtbaar maakt.

De opleidingsdagen verlopen zoals de NLP opleidingsdagen verlopen: intensieve oefeningen, inzichten en
theorie om ook het hoofd van informatie te blijven voorzien 

Coming Soon

DON'T ASK GOOGLE! ASK IM-PACT OPLEIDINGEN

Maak een GRATIS informatie afspraak. Telefonisch of LIFE@PADMA

NLP Practitioner Opleiding : Schrijf in voor je start op Donderdag 26 september 2024

NLP Master Opleiding: Schrijf in voor jouw start op Dinsdag 8 oktober 2024

NLP Postmaster: September 2024

IM-Pact Workshops: September 2024

Thank you! Your message has been sent.
Unable to send your message. Please fix errors then try again.

Post Master Module
Spiral Dynamics

Prof Graves

Halverwege devorige eeuw was er, met name vanuit het bedrijfsleven, interesse voor de sleutel van het motiveren van mensen: welke inzichten zouden door toepassing van motivatorden  kunnen bevorderen dat mensen (nog) meer presteren?
Een van de onderzoekers die zich met deze vraag bezig hield, was de Amerikaanse psycholoog Abraham H. Maslow. Hij ontwikkelde zijn bekende "Piramide van Maslow": een waardenhiërarchie die veronderstelde dat mensen een volgorde hebben waarin ze waarden (resultaten) nastreven. De hoogste waarde die wordt nagestreefd, is wat we tegenwoordig "persoonlijke ontwikkeling en ontplooiing noemen.
Clare W. Graves was een tijdgenoot van Maslow en Hoogleraar Psychologie.
Graves vond de Maslow theorie beperkt en onderzocht, in een uiteindelijk 30 jaar durende studie, wat de ontwikkeling van een mens drijft. Hij ontwikkelde de Levels of Human Existence. Tegenwoordig kennen we dat onder de naam Spiral Dynamics. Hiermee is een instrument ontstaan naar aanleiding van 30 jaar onderzoeken hoe motiveren en ontwikkeling van waarden werkt.     

The Never Ending Quest


Dat leidt tot de conclusie dat mensen zich bezighouden met de "Never Ending Quest": er zijn altijd nieuwe ontwikkelingen mogelijk. Graves kwam met een extra dimensie die Maslow buiten beschouwing had gelaten. Graves ontdekte dat vorming van overtuigingen afhankelijk is van de levensomstandigheden en wat mensen beweegt om hun overtuigingen aan te passen. Deze ontwikkeling volgt een open spiraalvorm in plaats van een gesloten piramide. Double Helix Graves Spiral Dynamics

Hoewel deze onderzoeken primair op het bedrijfsleven waren gericht, waren de implicaties van de onderzoeksresultaten zo interessant, dat onderzoekers uit andere wetenschapsgebieden de onderzoeksresultaten breder hebben getrokken. Ken Wilber, de bekende eigentijdse filosoof, heeft Spiral Dynamics opgenomen in zijn boeken The Integral Vision en Spiritual Vision. Richard Barret past Spiral Dynamics toe in de ontwikkelstrategie voor duurzaam leiderschap.

Organisaties als Amnesty International en Human Rights Watch toetsten en breidden de theorie verder uit. De bekende natuurvoorvechter Al Gore hanteert in zijn organisatie Spiral Dynamics, om de opwarming van de aarde onder wereldwijde aandacht te brengen.
Waar en wanneer kun je het inzetten?

Overal en altijd. Het systeem geeft je inzicht in je eigen cultuur en de verschillende culturen om je heen. Je benut alle mogelijkheden om in jouw omgeving met verstand van zaken te blijven communiceren en functioneren. Of je nu medewerker, manager, gezinslid, reiziger, coach, therapeut, besluitmaker of bestuurder bent, Spiral Dynamics geeft je zicht op de zaak, medewerkers en cliënten.

The Spiral Dynamics People.
Wij hebben het voorrecht genoten om opleidingen te volgen van mensen uit Graves inner circle. Van Chris Cowan en Natasja Todorovic. Ze hebben de theorie van Graves in een werkbaar systeem gerepresenteerd. Spiral Dynamics leert je iets over de ontwikkelstadia van mensen, van bedrijven en van jezelf. Het is echter geen systeem bedoeld als een oordeel of in te zetten als selectie tool. Per saldo heeft het systeem in zich dat ons MOW flexibel is. En dus kan er ook geen oordeel gevormd worden, alleen een panorama van ingebruik zijnde overtuigingen in een bepaalde omstandigheid.

Wat ga je leren?

 • De werking van Spiral Dynamics
 • Hoe je verschillende niveaus zelf kan analyseren
 • Welke juiste vragen je moet stellen
 • De voorwaarde voor persoonlijke groei
 • Belonings en vergeldingssystemen
 • Waar kinderen mee te maken hebben
 • Welke kleur jouw eigen wereld heeft
 • Voor welk type management jij in aamerking komt
 • Hoe je jezelf kan managen

Praktische informatie over de 
NLP Post Master Opleiding

Wat kost het en wat krijg je ervoor?

 • De investering bedraag € 625,00 euro per module, in totaal € 4375. euro
 • 2 Professionele NLP opleiders
 • Lesmateriaal inbegrepen
 • Assessments inbegrepen
 • NLP Coach Certificaat
 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Bewustwording
 • Inzichten in moderne psychologie
 • Samenwerking bewuste en onderbewust
 • Specialisatie in Burn-out, Bore-out, Life-coaching, Life-changing-events,Trauma-release,persoonlijk leidinggeven, loopbaan ontwikkeling. 

Wat wil je nog meer weten ?

De lesdagen beginnen om 10:00. Dat geeft je voldoende tijd om naar Middelburg te komen en je auto gratis in de buurt te parkeren. Binnen 10 minuten sta je in Padma waar de koffie en thee op je wacht. De opleiders beginnen de dag met het navragen van jouw NLP ervaringen van de afgelopen week. Je hebt tussen de middag een uur pause en het eind van de dag is rond de klok van 17:00. Je kan in Padma je lunch genieten, of even de stad in lopen. De lunch moet je zelf verzorgen.

Voor het volgen van de NLP Post MAster wordt een afronde opleiding NLP Practitioner en NLP Master verwacht.